.: Nettverk :.
Nettverk:
100 Mbit switchet nettverk med gigabit backbone til alle.

Internett:
Haugaland Kraft vil sannsynligvis stå for internettlinjen.


Trådløst nettverk:
Det vil bli satt opp trådløst nettverk under Q-Treff. Vi regner med å ha både 802.11B/G og 802.11N.

Hvordan kobler jeg meg til nettet på Q-Treff?
Konfigurer operativsystemet ditt til å ta imot ip automatisk (via DHCP). Hvis du bruker windows går du på kontrollpanel, klikker på nettverk, og velger egenskaper for nettverkskortet ditt. Her kan du klikke på tcp/ip og krysse av for automatisk mottak av ip (DHCP). Hvis du bruker linux kan du bruke verktøyer som dhclient, dhcpcd eller pump.

Regler for nettverket:
§1) Du står selv ansvarlig for hva du bruker nettverket og internett til.
§2) Angrep mot andre brukere og servere på nettverket blir hardt slått ned på. Dette innbefatter "nuking", "(d)dos", "netsend-flooding", osv.
§3) ARP-Spoofing og lignende forsøk på å sniffe et switchet nettverk vil bli oppdaget og slått ned på. Ja! Vi finner deg! Dette senker hastigheten på nettverket kraftig og blir neppe populært blandt de som sitter rundt deg..
§4) Falske DHCP-servere er forbudt. Har du noen gang brukt programvare som lar deg dele internett med de andre maskinene hjemme? Isåfall fjern dette før du kommer på WCG, det lager bare problemer for deg og andre. (Eksempler på slike programmer er: SyGate, WinGate, Internet Connection Sharing, osv)

Virus og ormer:
Det er veldig viktig at du er helt sikker på at du har en virusfri og beskyttet maskin før du kobler deg til nettverket. Vi kommer til å legge ut gratis prøveversjoner av antivirusprogramvare, men vi anbefaler at du skaffer deg dette på forhånd og kontrollerer at maskinen er HELT ren før du kobler deg til nettverket. Det er også veldig viktig at du legger inn de siste sikkerhetsoppdateringene for operativsystemet ditt, dette er for å lukke hull som ormer bruker til å bryte seg inn. Bruker du Windows kan du gjøre dette lett ved å gå på "Windows Update" på startmenyen din. Det er ikke morsomt å kaste bort halve datatreffet for å prøve å fjerne virus, eller gå glipp av viktige konkurranser pga dette, så ta virus-trusselen på alvor!

Hva kan jeg koble til strømnettet?
Du får kun 1 (ja ett) strømuttak og må derfor ha med din egen strømforgrening eller "padde" om du skal ha mer enn en gjenstand koblet til strømnettet (f.eks en skjerm og en pc). Denne MÅ VÆRE GODKJENT. Vi vil konfiskere alle ulovlige hjemmesnekra løsninger vi ser! Godkjent strømforgrening har:

-jordet plugg
-jordet kabel
-jordet uttak


Når det gjelder utstyr som kan kobles til er det kun datautstyr som er tillatt og annen småelektronikk som mobillader, cd/mp3-spillere osv. Det er kun kapasitet til 1 ampere pr deltaker, noe som begrenser drastisk hva du kan koble til. En pc med skjerm bruke opp så og si all den energien du har lov å bruke. Vaffeljern, smørbrødgrill, kjøleskap, osv osv er IKKE tillatt. Bruker du mer enn 1 ampere vil sikringen gå for deg og 15 andre. Vi tar ikke ansvar for hva disse 15 andre vil gjøre med deg dersom du sørger for at de mister strømmen.